fliba_logo_v01.gif

Ny bruger

Ingen logget ind

Virtuel Platform

Fliba har som et af delmålene at etablere en virtuel platform til viden- og indholdsdeling. BIMbyen har for nuværende omkring 12.000 profiler – der fordeler sig over ca 60% studerende og ca 40 % erhvervsliv. Læs mere.

Kortlægning af lederkompetencer

Hvilke kompetencer og egenskaber er påkrævede for byggepladslederen? Og hvordan ser han/hun sig selv som leder? I FLIBA gennemføres en dansk og en svensk undersøgelse. Målet er at kortlægge det kompetenceredskab, der er brug for som leder nu og i fremtiden, for således at integrere det i uddannelserne. Læs mere og se video her.

Spil i undervisningen

Spil i undervisningen fremmer motivation og læring. Virtuelle byggepladser giver benspænd og udfordringer til de studerende. Læs mere og prøv spil her.

Bæredygtig ledelse

Bygg og anlegg står for ca 40% av energiforbruket og 30% av CO2 utslippene. Dette gir nye utfordringene men også nye muligheter som vil stille nye krav og gi spennende nye muligheter for ledere i ulike roller innen bygg og anlegg.  Enten dette betyr å lære nye energistandarder eller å innføre en helhetlig filosofi for grønt og bæredyktig bygg vil dette komme til å påvirke lederskapet i enkeltdeler og helheten i byggeprosessen. Læs mere.

Lederskab som tværfagligt tema i uddannelserne

Ett bra ledarskap är en av de viktigaste förutsättningarna för ett lyckat byggprojekt. I FLIBA-projektet är huvudmålet ”att säkra rekrytering och utveckling av ledare till bygg- och anläggningsbranschen, genom uppdaterade och bättre utbildningar.” Læs mere.

Mobilitet og samarbejde

Interregional mobilitet og samarbejde er en bærende kraft i FLIBA. Målet er, at øge samarbejdet på tværs af landegrænserne mellem Sverige, Norge og Danmark til gensidig værdiskabelse. Dette gøres på mange planer...Læs mere.

Et mangfoldigt arbejdsmarked

Byggebranchen er mandsdomineret. FLIBA har som mål at øge andelen af kvinder specielt blandt ledere. Det samme gælder for mangfoldighed i arbejdsstyrken. Hvad skal der til for at skabe et mangfoldigt arbejdsmarked inden for bygge- og anlægsbranchen? Deltag i debatten.

Fremtidens byggebranche

Fremtidsforskeren, ingeniøren, arkitekten og entreprenøren kommer med hver deres bud på, hvordan nogle af branchens udfordringer kan blive til god forretning, samt perspektiver på hvilke krav dette stiller til uddannelserne og fremtidens byggeledere. Læs mere og se video her.