fliba_logo_v01.gif

Ny bruger

Ingen logget ind

Lederskab som tværfagligt tema i uddannelserne

- Hvordan klædes fremtidens ledere på i uddannelserne?


- Via problembaseret læring
- Lærerrollen omdefineres fra formidler til proceskonsulent
- Faggrupper skal have uddannelse i ledelsesdicipliner
- De studerende skal opnå kompetencer i selvledelse
- Hvad synes du, der skal til og hvad har du erfaringer med? Skriv dit indlæg i debatforum nu.

 

 


Årets ledare

Jenny Karlsson utnämndes härom året till årets ledare. Juryns motivering var bl a denna:

”Genom sin förmåga att entusiasmera och skapa delaktighet – bland egna medarbetare såväl som bland beställare och underentreprenörer – har hon skapat ett team som känner stolthet över att bygga tillsammans. Jenny stimulerar sina medarbetare att växa genom att ge dem ansvar, och hon visar på ett framgångsrikt sätt hur ett humanistiskt ledarskap bidrar till en kreativ arbetsmiljö, som uppmuntrar till nytänkande i stora väg- och anläggningsprojekt.”

Läs mer om Jenny och andra pristagare här: (http://www.cmb-guldhuset.se/).

Ett bra ledarskap är en av de viktigaste förutsättningarna för ett lyckat byggprojekt. I FLIBA-projektet är huvudmålet ”att säkra rekrytering och utveckling av ledare till bygg- och anläggningsbranschen, genom uppdaterade och bättre utbildningar.”

Projektet kommer dels att studera branschens förväntningar på den framtida ledaren, dels att skapa ökade förutsättningar för utbildningar som motsvarar dessa krav. Som hjälpmedel för utbildare, studerande m fl, och som ett forum för intresserade, verkar den webplattform, som projektet bygger upp.

 

Af Bert Luvö, projektledare i FLIBA


Opret dig som bruger

Du kan læse udvalgte indlæg uden at være logget ind. Du skal være oprettet som bruger her på sitet for at bidrage eller kommentere på eksisterende indlæg. Du kan blive oprettet her.