fliba_logo_v01.gif

Ny bruger

Ingen logget ind

Mobilitet og samarbejde

Interregional mobilitet og samarbejde er en bærende kraft i FLIBA. Formålet er, at øge samarbejdet på tværs af landegrænserne mellem Sverige, Norge og Danmark til gensidig værdiskabelse. Dette gøres på mange planer

  • I første omgang fordi de involverede i projektet inviteres til møder, virtuelle rum, konferencer og andet sammen med deltagere fra de andre to lande. Vi læser e-mails på fremmedsprog osv.

  • Der planlægges øget udveksling af studerende og lærere. 

  • Meritordninger afprøves, så studerende kan fortsætte deres uddannelse i et andet land.

  • Vi kortlægger karrieremønstre for at fremme international bevægelighed herunder rekruttering af kvinder og etniske minoriteter i lederkarrierer.

  • Denne hjemmeside udvikles til en virtuel platform, der kan bruges til erfaringsudveksling på tværs af institutioner, lande, sprog og uddannelsesniveauer.

Selv om vi er fra tre nabolande, har erfaringerne fra FLIBA allerede vist, at vi har markante forskelle i sprog, kultur og grundlæggende forudsætninger. Men vi har også vist, at når viljen til samarbejde er der, så åbner det nye muligheder, som vi slet ikke kunne få øje på alene.

Projektet finansieres af Interreg, der netop giver sin støtte til FLIBA som et hverdagsintegrationsprojekt.

 

Af Jesper Hvidkjær Pedersen, dansk projektleder i FLIBA


Communication over distance in big projects

Can you hear me now?

Petra Bosch-Sijtsema, ass. Professor at Construction Management, Chalmers, discusses findings of a case study on a large Dutch infrastructure project, the Betuweroute, between Rotterdam and the German border. What impact did the distance of 150 km have on the communication process and the transfer of knowledge between the construction teams along the railroad?

This video interview is shot at the conference Nordisk Forum 2011, Göteborg, Sweden.

Opret dig som bruger

Du kan læse udvalgte indlæg uden at være logget ind. Du skal være oprettet som bruger her på sitet for at bidrage eller kommentere på eksisterende indlæg. Du kan blive oprettet her.